|
|
Septembrie 21, 2009, 20:16:23
|
fabulous
Locația: UE
|
 Cu multa placere!
-------------------------
It has been wisely said that we cannot really love anybody at whom we never laugh. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Noiembrie 13, 2009, 20:34:05
|
fabulous
Locația: Bucuresti
Growing old beats the alternative -- dying young.
|
Fasole batuta- fulgi de fasole (pt cele lenese  ) - ulei - ceapa - usturoi - sare - piper Fulgii se inmoaie in apa clocotita. Iese o pasta care se amesteca cu ulei, sare, piper si usturoi pisat. Separat se caleste ceapa taiata pestisori, iar cand este rumenita se pune sos de rosii. Se lasa putin pe foc si apoi se rastoarna peste fasole.
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
|
|
|
|
|
|
|
|
Noiembrie 13, 2009, 20:57:21
|
nazdravan
Locația: The Queen City
|
Am facut si eu acum 2 zile, la fel, am mai pus insa un morcov si un cartof fiert pe care le-am pasat impreuna cu fasolea si usturoiul. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Noiembrie 13, 2009, 21:08:01
|
Group: Moderator
fabulous

Locația: Montreal
Find a cure before a grow boobs!
|
Fac si eu azi fasoloaica, incerc o reteta noua, seamana cu iahnia si femeia le-a blenduit pe toate plus usturoi. Vesmantul este ceapa prajita si roseata e data de boiaua de ardei.
The best is yet to come
|
|
|
|
|
|
|
|
Noiembrie 30, 2009, 03:31:59
|
fabulous

|
Piept de pui pseudo 'general Tao'Trec cantitatile din reteta originala, eu am pus 3 piepti de pui 1 piept de pui taiat fasii sau cuburi Baitz: 2-3 linguri de sos de soia, 1 lingura de ulei de susan Aluat: 1/2 pahar faina; 1/4 pahar amidon; 1 lingurita sare, 1 ou, 2 linguri ulei, putina sare ... si apa cat sa iasa un aluat de clatite mai gros 'Glazura': 1/8 pahar miere, 1 lingura zahar, 1/8 pahar ketchup, 1-2 linguri otet de vin alb (sau oted de orez) - amestecul trebuie sa fie dulce acrisor - pieptul de pui se pune in marinada pt cateva ore (macar 2) si se da la frigider. Cum se prepara - se incinge ulei intr-o tigaie - se rastoarne cuburile in aluatul de clatite, sa fie acoperite, apoi se pun la prajit rand pe rand - intr-un wok incalzim glazura, rasturnam cuburile de pui pane si amestecam atat cat sa le imbracam intr-un glaze lucios - se presara seminte de susan (cca o lingura) si se trage de pe foc Se servesc cu paste chinezesti prajite (am incercat 2 feluri sa vad care-i diferenta... mi-au placut amandoua) Pastele (300g aprxim am pus eu, ar fi trebuit ceva mai mult sos pt cantitatea aceasta) se fierb 2 minute, se scurg apoi se pun la prajit in wok in putin ulei , stropindu-le cu urmatorul amestec : 1-2 linguri sos de soia, 1 lingurita de sos de chilli (eu n-am pus), 1 lingura de zahar, 1 lingura de vin de otet; 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita amidon; 6-7 linguri apa calduta  ;   ;  
|
|
|
« Ultima modificare: Noiembrie 30, 2009, 03:37:20 de către Hil »
|
The best is yet to come
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 10, 2009, 19:59:43
|
Group: Administrator
fabulous
Locația: Cluj-Napoca
|
Hilluu, la "cacciatore de pui" ciupercile cand se pun? Si ce inseamna 4 buc de piept de pui? piept de le 4 pui?
Putin mov nu strica.
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 10, 2009, 20:18:33
|
fabulous
Locația: In the Middle of Nowhere
|
Scorpi, pana vine Hilu, ma hazardez sa raspund eu (ca ea o fi la lunch-ul de Craciun).  Deci la 4 bucati de pui, ma gandesc ca sunt fasii (mai mari asa) dezosate, nu 4 piepti, deci cat ai face 4 portii de mancare la o masa. Ciupercile, eu le-as pune cam deodata cu ardeiul. 
Forget love... I'd rather fall in chocolate.
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 10, 2009, 20:23:30
|
fabulous
|
ardeiu ii de vreo 5 minute in cratita  Ma duc sa pui si buretii 
Putin mov nu strica.
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 10, 2009, 20:29:16
|
fabulous
Locația: In the Middle of Nowhere
|
 ma gandeam io ca te-a apucat bucataritu' si ai nevoie de technical support. 
Forget love... I'd rather fall in chocolate.
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 10, 2009, 23:47:46
|
fabulous

|
Hilluu, la "cacciatore de pui" ciupercile cand se pun? Si ce inseamna 4 buc de piept de pui? piept de le 4 pui? 4 piepti sint 4 bucati de piept de la 4 pui ciupercile asa-i se pun deodata cu ardeii, scuzele mele, vad c-am sarit peste ele precum iepurele.
The best is yet to come
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 11, 2009, 13:09:57
|
fabulous
|
Hil, ai fost mortala la faza asta: 4 piepti sunt 4 bucati de la 4 pui 
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 11, 2009, 13:18:49
|
fabulous

|
Am lamurit dilema? Am lamurit-o. 
The best is yet to come
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 11, 2009, 14:02:29
|
fabulous
|
Pt mine era clar de la bun inceput, insa mai bine sa zica Scorpi 
|
|
|
|
|
|
|
|
Decembrie 11, 2009, 15:40:13
|
fabulous
|
Eu am pus un singur pui  , iar restul ingredientelor le-am pastrat conform retetei... si nu mi se pare ca e putina carne. Patru pui nici nu-mi incapeau in cratita 
Putin mov nu strica.
|
|
|
|
|
|
|
|
Aprilie 02, 2010, 13:54:11
|
Group: Fashion Editor
fabulous
Locația: München
|
Friptura de ied
1 pulpa de ied 4 linguri ulei de masline 2 ramurele de rozmarin proaspat 3 frunze dafin 1/2 legatura patrunjel verde
Sosul 300 ml supa clara (de carne, dupa posibilitate de vitel) 2 linguri suc de lamaie 2 galbenuse batute foarte bine 2-3 catei usturoi 1/4 lingurita sofran sare, piper
Usturoiul se taie in doua pe lungime. Carnea se unge (cu degetele) cu ulei, apoi se freaca cu usturoiul (pe taietura). Apoi se face sosul: usturoiul se freaca pasta (cel mai bine in mojar), se bate cu telul supa, sucul de lamaie, galbenusele, usturoiul, la sfarsit se adauga sofranul, sarea si piperul. Carnea se pune intr-o forma termorezistenta cu rozmarinul si foile de dafin si se toarna jumatate din sos acolo. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) cam o ora. Tot la 10 minute se stropeste (sau se da cu o pensula) cu sos (cealalta jumatate de sos, care nu e in forma). Ultimele 15 minute nu se mai stropeste. Daca mai ramane sos nefolosit, se toarna in forma la ultimul stropit. Cand friptura e gata se strecoara sosul printr-o sita in care s-a pus hartie de bucatarie umeda bine (astfel se si degreseaza), se potriveste de gust de sare si piper si se serveste la carnea presarata cu patrunjelul verde tocat.
Binenteles ca se poate face si cu alte parti ale iedului, nu numai cu pulpa.
Un vin rosu usor se potriveste de minune la ied. Sau unul rosé. Ambele seci.
|
|
|
|
|
|
| 0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
|